Over deMensentuin

deMensentuin is een platform van psychologisch geschoolden, die zich verenigen om een kwaliteitsvolle hulpverlening te kunnen bieden.

In deMensentuin wordt psychologische hulpverlening aangeboden aan jongvolwassenen en volwassenen. Dit wil zeggen dat wij hulp bieden voor allerhande psychische klachten. Samen met jou werken we aan het verhelpen van die klachten of aan het verminderen van de gevolgen ervan. We helpen je om inzicht te krijgen in jezelf en je problemen, zaken op een andere manier te bekijken, en situaties anders aan te pakken. We werken graag vanuit sterktes van jou en je omgeving.

We zien het als onze taak om dit alles in een veilig en vertrouwd kader te laten plaatsvinden, zodanig dat ook moeilijke thema’s besproken kunnen worden. Iedereen die bij deMensentuin werkt, heeft een degelijke psychologische basisopleiding genoten (een driejarige opleiding tot psychologisch consulent of een vijfjarige opleiding tot klinisch psycholoog) en nadien nog een aanvullende psychotherapieopleiding gevolgd. We werken in Antwerpen en Borgerhout.
Ook hulpverleners kunnen in de praktijk te Antwerpen terecht voor een supervisietraject.